zondag 1 mei 2016

Dag 10 Vicksburg - New Orleans

Vandaag weer vroeg uit de veren. Het is rustig geweest na het rumoer van gisteravond. Lekker een ontbijtje en dan vertrekken. Het zonnetje kwam even door. We zaten nog geen half uur in de auto en toen begon de regen. Jeetje wat ern regen. Nog nooit zo slecht weer mee gemaakt. Ook nog donder en bliksem... het hield maar niet op. Om 2 uur waren we in New Orleans aangekomen. Wat een leuk ontvangst van de eigenaar van ons huisje.

En wat is het een leuk huis. Alles erop en aan, zelfs koffie en ook nog dingen in de koelkast. We mogen alles gebruiken.  Na de lunch zijn we naar Bourbonstreet gegaan. Nou waar we toen weer langs kwamen. We waren natuurlijk weer de verkeerde kant op gelopen. Wat een armoedige zooi. En onder de brug allemaal zwervers. Thomas vertelde dat je hier in de stad beter als toerist niet in de avond over straat kunt lopen. Gelukkig was het nog middag. Staan we in een bus hokje komt er opeens iemand aanlopen " bel 911, bel 911 ze hebben mijn tas geroofd" . Ja ja, daar trapten we niet in.Volgens mij wilde hij dat we met hem mee liepen. Om zo om de hoek te worden beroofd. Hij zag eruit als een zwerver.  We besloten om dan toch maar de streetcar te pakken.  Ondertussen waren we ook zeiknat.

We zijn Bourbonstreet op en neer gelopen en om uiteindelijk echt cajun te eten. Gumbo en Jambalaya. Wat een oplichters daar.  We kregen buiten een speciale coupon van 10% korting. En idd die kregen we. Toen kwam de tax 10%. Dat klopt ook dat moet je altijd betalen. En onder aan de rekening + 20 dollar. We vroegen wat is dat. Dat was omdat we niet in het land woonden. Belachelijk zeiden we, nog nooit meegemaakt. Na overleg met de manager werd het er af gehaald. Jaja, eerst korting en dan dubbel terug halen.
Ben benieuwd wat we morgen weer gaan mee maken. Voor dinsdag hebben we in iedergeval een Swamptour geboekt.

Ps door de regenval staan in de omgeving wegen onderwater. Dinsdag gaat het weer droog worden.
Groet GeDiMaCo




1 opmerking:

natascha zei

Hahaha...welcome in New Orleans.....wij hebben precies het zelfde meegemaakt met zo'n zwerver.....we hebben daar alleen in HRC gegeten....maar dat het daar zo armoedig is dat komt door die overstroming die ze hebben gehad door orkaan katrina....zowat heel de stad heeft onder water gestaan echt erg.....